Off we go

Om att par minuter ska vi åka iväg till min amerikanska farmor och farfar. Det kommer ta 2.5 h med bil tror jag och vi kommer stanna ett par dagar för att fira lite mer jul och nyår. Mina amerikanska kusiner kommer också vara där :)
 
Imorgon kommer vi också åka till flyplatsen för att säga hejdå till Gretel som flyger hem til Australien efter att ha varit här i fem månader. Ush jag kommer sakna henne jättemycket!!
Nu måste jag gå for nu åker vi, Adios Amigos!
 
GAAAAH tita vad mycket godis jag fick i julklapp, MUMS!

Hello Folks

Sitter hos Gretel just nu och har precis sett fyra filmer. Slodag? Svar: HECK YEAH! Den basta utav dom var "I Am Ledgend". Herregud, jag har en ny favouritfilm, den fick mig att grata tre ganger! Ikvall kommer bli den sista natten jag spenderar med Gretel sa vi ska gora nagot kul utav det.
Imorgon ska vi aka ett gang till Iowa City for Iceskateing. Iowa City ar en timme bort och dom har en skridsko rink.

Hoppas ni har det bra nu nar det ar lov och allt.

Merry Christmas

GOD JUL PÅ ER ALLA!!
Igår började jag julen med att skypa med familjen hemma i Sverige. Sedan kom Gretel hit och vi firade med henne och öppnade julklappar. På kvällen åkte vi till kyrkan för att tända ljus och sjunga julsånger för att till sist åka hem för att och öppna julklappar. Jag blev glad när jag fick reda på att vi skulle öppna julklapparna den 24:e eftersom att jag är så himla "traditionisk". Jag älskar traditioner och gillar helst inte när det ändras. Därfor tycker jag det är spännande att jag firar jul i ett helt annat land med andra traditioner. Det kändes konstigt att inte vara med familjen, inte ha Kalle Anka kl. 3, ingen mandel i gröten, ingen dansk julmat och ingen tomte. Men det får bli extra mycket av det nästa år!
 
Vi kommer åka upp till Nana och Papa (farmor och farfar) om några dagar och fira mer jul och nyår. Efter det kommer jag berätta om amerikansk julmat och jultradiioner jag fått uppleva.
Annars har jag fått manga fina julklappar. Det är otroligt vad generösa folk är här borta, jag fick till och med julklappar av släkt jag inte ens träffat. De flesta av mina klappar är jag riktigt riktigt nöjd över, men vissa (när det gäller ex kläder...... skrattar jag lite), jag kommer visa vad jag fått senare. Sen är jag också nöjd med vad jag gav, jag tycker det är roligare att ge än få!
Och TACK for alla unerbara julklappar från Sverige, ni är bara för goa

Gretels goodbye party

Igår samlades vi massa mysigt folk på en restaurang för att säga hejdå till Gretel. Det var både hur kul och hur sorgligt som helst, men jag höll inne tårarna etfersom att jag kommer se henne några fler gånger innan hon åker. Vi hade beställt en stooor tårta med känguruer på som sa *We are going to miss you Gretel". Halva tårtan var vit och halva var choklad, hur god som helst. Jag är fortfarande mätt..... Efterat köpte vi ton med toarullar och åkte runt och TP:ade folks hus, hahahaha det är hur töntigt som helst men ni anar inte hur galet kul det är!
 
Nu ska jag göra mig i ordning för vi ska iväg till en familj på "sopp kväll". Antar att vi ska julmysa och äta soppa, något åt det hållet. Sedan kommer Gretel sova här ikväll för imorgon ska vi fira jul med henne.
 
Har får ni lite bilder från gårdagen, ska se om jag hittar en bild pa tårtan också för den var AWESOME.
 

Gingerbread tree and snow

I onsdags flyttade jag in hos Gretel för tre dagar. Den natten kom det en, vad amerikanarna kallar "snö storm" och jag kallar "snö fall". Men i alla fall så fick vi SNÖÖÖÖÖ YEEEY äntligen kommer julkännslan på riktigt!
Under natten frös gatorna till is så skolan var inställd torsdag och fredag. Om det hade varit Sverige hade jag varit överlycklig men nu blev jag ledsen för idag skulle varit Gretels sista skoldag och vi hade fixat med party och mys. Men istället har vi bjudit in alla till Pizza Ranch imorgon för en hejdåmiddag.
 
Det jag gjort de senaste dagarna är: baka pepparkaks gran (jupp inget hus utan en gran), sooooovit, busat, piercat klart mina öron, springit runt i snön som ett litet barn och sett Gretels reaktion när hon för första gången upplevt att det snöar. (hon har sett snö tidigare men aldrig sett det snöa).
 
Nu blir det mer julbak för min det, PUSS på er.



 

Single Ladies

Idag var det hemma match vilket betydde DAAANS! Sista gången nu innan jul vilket var lite sorgligt, men det drar igång igen efter lovet.
Just nu är det hur chill som helst i skolan, kollar på film i nästan alla klasser. Hade ett prov i American History idag och kommer ha ett matteprov på torsdag, men det är i princip allt. Ser fram emot fredag för hela den dagen kommer endast bestå utav MAT OCH FIIIIIKA! I matten ska vi ha avskedsfest för Gretel, i engelskan kommer vi ha julmys och halva dagen har rektorn gjort iordning något juligt med massa gottigheter. LIFE IS GOOD!
 
Juste, jag glömde berätta om igår. Vi hade julkonsert med kören på kvällen. Det var mysigt och vi sjöng sammanlagt fem låtar. (den enda låten jag kände igen från början var Silent Night och vi sjöng andra versen på tyska, amerikanare som försöker prata tyska är bland det roligaste jag hört!!)
 
Här får ni bilder från Dance Team

Third Advent

Glad tredje advent på er alla. Jag fick god choklad i adventspresent, tack svenska "tomtenissarna" :)
Idag har varit en megabra dag! I morse skypade jag med Barro, var underbart att få lyssna på lite Göteborska. Det var länge sedan, åh vad jag saknar henne
 
Sedan åkte jag, Shelby och Gretel till Iowa City för shopping och bus. Köpte klart allt jag behövde nu innan jul och jag är supernöjd med alla mina klappar i år. Köpte lite grejer till mig själv ocksa, bl.a. simpel blå bikini för Hawaii resan och så kostade jag på mig en bh från Victorias Secret. Dyraste bh:n jag någonsin köpt, den kostade $69 (vilket är 461sek) ...men det är Victorias Secret och den är hur fin som helst, så det var det värt ME LOVE LOVE LOVE.
Vi avslutade dagen med att äta på Texas Roadhouse med Victoria och hennes pojkvän, megamumsigt!
Vill också visa er vad som hände när jag och Isaiah bestämde oss for att noppra hans ögonbryn (ja, sånt händer när jag borde plugga men hittar på töntsaker istället....)

R.I.P

Ush vad hemskt det är att höra om alla tragedier som händer här omkring. Jag kan tänka mig att ni hört talas om skjutningen i Connecticut. En kille sköt först sin mamma och sedan 20 barn mellan 6 - 7 ar och 6 vuxna. Efter det tog han sitt eget liv. Skottlossningen skedde på en skola och det finns överlevande med mer eller mindre skador.
 
Och inte nog med det, tre föredetta Pekin elever dog här i veckan. De hade kort av vägen och föraren krossades och dog med det samma, de två andra hade inte sakerhetsbälte och flög ut genom fönstret. Det var tre killar mellan 19 och 23 års ålder. Det hemska är att Gretel hade sett dom lämna Richland Bar stupfulla och satta sig i bilen. Självklart tänkte hon "Vilka idioter...dom borde inte köra i det tillståndet", gissa hur hon känner sig nu.. Så jag säger bara en sak, DON'T DRINK AND DRIVE!
 
...tänkte komma med lite lättare och roliga nyheter också. Jag, Gretel och Eddie vad pa The Hobbit vilket var FREAKING AWESOME! Seriöst, bara filmmusiken ger mig rysningar!! Annars har denna lördag varit väldigt slö, jag, Gretel och Shelby har legat framför teven och bokstavligt talat ätit cookie dough direkt från bunken fetisar som vi är haha! Men imorgon ska vi ha en tjej shopping dag i Iowa City vilket ska bli mys!!
 
Förresten, så piercade Gretel mitt öra. Jätte (åh nu letar jag efter ett svenskt ord, vad heter det när man bara får en ide och gor något oplanerat?!) ... aja, jag älskar det i alla fall, ska bara vänta sex veckor och ersätta plupparna med ringar och fjädrar.

LUCIA

Glad Lucia på er alla!! Jag har då inte riktigt firat här borta, men försökte förklara för mina vänner vad Lucia är och vi kom in på svenska jul-traditioner. När jag berättade att vi (inte alla) dansar runt julgranen och sjunger julsånger skrattade dom tills dom kissade ner sig, HAHA SERIÖST! Jag har aldrig riktigt tänkt på det förut, med tanke på att jag vuxit upp med det, men om jag hade varit amerikan hade jag tyckt det låtit tokigt jag med. Sen när jag berättade att pappa eller någon annan gubbe klär ut sig till jultomten och kommer och säger "Hohoho finns det några snälla barn?" trodde jag mina kompisar skulle svimma..... haha har borta visar sig aldrig tomten, han lämnar bara klapparna under natten. Jag kommer sakna tomten i år :( fast att jag ar.....uum...eeh...18  *host*.

Annars flyter det på som vanligt och jag har det jättebra. Var och kollade på Wrestling idag och imorgon blir det förhoppningsvis Sagan om Ringen marathon med Gretel och Whitney. Jag försöker umgås så mycket som bara den med Gretel nu med tanke på att hon bara har 25 dagar kvar.....usch vill inte tänka på det!
FINN ETT FEL.....

 
 

Tuesday

Idag hade vi dansuppvisning mellan tjejernas och killarnas basket matcher. Det var huuur kuul som helst! Kändes som om det gick bra och vi fick massvis med positiva kommentarer efteråt. Min coach filmade och jag bad henne att skicka det till mig så om hon minns kan jag lägga upp det här! Jag insåg igen hur kul det ar att dansa, jag bara älskar det
 
Imorgon bitti börjar Speach och jag ska vara i skolan 07.15. Vi har fått manus och allt redan, jag tror det kommer bli jättekul att testa pa speach, hoppas det!
Sedan fick jag reda på av min värdmamma att jag missat sista Hepatitsprutan. Om jag inte tar den innan jul får jag tydligen inte stanna...oooups! Så antar att jag får åka in till sjukhuset någon dag framover, uh jag gillar inte sprutor :(
 
 

Christmas decorations

Min helg har varit myche brao med mycket skratt sa nar jag tanker pa at det ar skola imorgon kanns det minde battre.... Annars ser jag fram emot imorgon for jag ska pa en rock konsert. Det ar visserligen kristen rock, menmen, jag alskar konserter s jg tror det kommer vara kul nda. Far ta med mig kameran (fast att den fortfarande ar trasig)
 
Har far ni bilder pa varat julpynt + julgran. Jag ar lite besviken over att min vardfamilj knappt har julpynt, jag som tycker det ar sa himla mysigt!
Det hade ocksa sagts att det skulle komma sno idag ocksa men det kom bara regn, jag hoppas verkligen det kommer snoa snart sa jag far en vit jul. Haller tummisarna :)
Synd att bilden oa mig och Sophi blev dussig.
 

Long time no see

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag glömde totalt av.
I Tisdags åkte jag, Gretel och Shelby till Sigourny for att kolla på deras basketmatch. Och jag måste bara berätta om VLA KLAAAAAV (typ så heter han haha) De har en utbytesstudent från Tjeck Rebublic som kom till USA förra året, men har stannat för att satsa pa basketen. Herre min gud han ar kung! Jag satt och gapade hela matchen.
 
Idag vaknade jag sjuk så stannade hemma från skolan vilket visade sig att jag behövde för jag sov till 4. Sen bestämde jag mig för att baka Scones, mmmm det blev hur gottigott som helst! Gretel kom förbi en sväng ocksa för att pigga upp mig vilket gjorde min dag :)
Imorgon har vi Dance Practice 06.15 så jag måste verkligen lägga mig nu. Men först ska jag bara kolla dagens avsnitt av julkalendern.
 
Det har är dansen vi lär oss till nästa veckas hemma match, kommer bli AWESOME:
 
 

NATTIS PÅ ER ALLA FRÅN MIG OCH MIN CHEETAH PRINT ONESIE.
 
 

Deer Season

Igår startade jakt säsongen här borta, så alla springer runt i skogarna med gevär och orangea västar och skuter rådjur. Detta inkluderar grabbarna i min värdfamilj vilka har gått upp 5 varje morgon och kommit hem sent varje kväll två dagar i rad nu. Sammanlagt fick dom 7 rådjur, fem bockar och en get. (haha get... men med heter så, jag googlade det faktiskt!!) Min värdpappa ville att jag skulle följa med och bearbeta köttet för att få uppleva det. Jag sa först nej men sen ändrade jag mig eftersom att dett är en sån typisk grej här borta, alla är verkligen jaktgalna, jag skoja inte, så jag tänkte att jag lika gärna kunde göra det nu när jag är här. Så idag har jag alltså skinnat, skärt och malt ner döda illaluktande rådjur. Mmmmm riktigt mysigt och riktigt amerikanskt här i Iowa. Speciellt myspys var det när dom skärde itu huvudet på ett rådjur med motorsåg och hjärnan spashade ut över hela golvet, mumsfillibabba :)

 

 

Greveholm

Hittils har min dag sett ut såhär: imorse skickade jag iväg mina julklappar till familjen vilket känns skönt for nu vet jag att dom kommer komma fram innan jul + att det var inte så dyrt som jag trodde. Sen kom jag hem och tog för första gången pa riktigt länge ett långt varmt bad.
Idag är det första December vilket betyder JULKALENDERN, wohoooo! Så jag kollade tillsammans med Josse och Jakob (vi skypade och jag hade svtplay uppe) på första avsnittet. Vet inte riktigt om jag kommer tycka om det, hoppas det är bra!

Nu väntar jag på att Celsey ska hämta upp mig och så får jag se vad vi hitar på ikväll. Hoppas ni har haft en mysig första December ni med :)

 

TGIF

Uh hatar verkligen TGIF.. star for Thank God It's Friday och jag der det minst fem ganger bland allas ststusuppdateringer pa facebook vaje Fredag.

Men tankte beratta om gardagen. Dansen visade sig inte vara sa hemsk som jag trodde eftersom att alla jamforde med hur Dance Team sag ut forra aret vilket jag hort var en katastrof. men bra eller inte sa hade jag det valdigt kul och jag borjar verkligen inse hur mycket jag saknar att dansa!! Plus att min vardmamma kom fram till mig och sa at hon var stolt over mig och hur duktig jag var pa att dansa. Det gjorde min dag, hon ar sa go. Sen eftersom vi upptradde mellan basket matcherna sag jag dom ocksa. Killarna forlorade tyvarr med en poang (EN YNKA LITEN POANG, jag blir galen) och tjejerna vann stort. Jag blev paff nar jag sag hur duktig min vardbror Graham ar. Han skot hem 30 poang av de 54 vi fick, alltsa mer an halften. Det kallar jag duktigt :)

 
 

RSS 2.0