Monday BBQ

Jag och Gretel har bestämt oss för att träna själva nu när CC är slut och det började bra.  Vi sprang, men efter 20 min blev vi trötta på att vara seriösa så det slutade med att vi dansade omkring som......fools hahaha.
Men vi ska i alla fall träna varje dag efter skolan framöver, om vi inte har något annat inplanerat.
 
Sedan spenderades kvällen hemma hos Celsey och vi hade en mini BBQ. YUUUM. Junior är the grillmaster of ther year! Vi år grillat kött och kyckling, majs och potatismos. Celsey och hennes pojkvän Qientin bor inte hos sina föräldrar (long stry) utan hos Junior sen två år tillbaka. Och han är hur underbar som helst med världens coolaste humor. Plus att huset är inte lite fancy heller! Jag tycker verkligen det är skönt att ibland komma iväg till en lite lugnare och inte så "allt är överralt" miljö. Inget ont mot min värdfamilj, inte alls, tycker om dom superduper mycket men skönt med variation bara.
 
Imorgon ska jag gå Trick or Treating med Gretel, Celsey och hennes syster. Och det är faktiskt inte töntigt att göra det när man är stor här borta om man har en liten med sig så man tar med sig sina småsyskon som ursäkt haha AND I JUST LOOOVE IT...passar tönthanna perfekt! Så var beredde på bilder av en ansiktsmålad Hanna imorgon.
Bilden beskriver dagen perfekt: ett gott skratt förlänger livet.
 

My Birthday

Förlåt för dålig uppdatering men detta har hänt i mitt amerikanska liv:
 
Fredag- jag och Celsey åkte till Ottumwa till Iowa School Beauty där hon går för sligning, klippning, ansiktsbehandling och manikyr. Håret tog längst tid, vi började klockan nästan 10 och blev klara lite över 1 men jag blev hur nöjd som helst!! Hon klippte bara av en och en halv cm (eftersom hon älskar mitt långa hår och vägrar klippa av det haha) sen ser slingorna naturliga ut. Ansiktsbehandlingen var underbar, fick en mint-mask plus massage vilket ledde till att jag somnade och massa.....fina......kort på en sovande Hanna med blått ansikte.
Efter vi blev klara, vilket var vid 4, åkte vi och kollade på Pekin tjejernas volleyboll match. Tyvärr så förlorade vi så inget mer volleyboll för i år. Sen spenderade jag en natt till hos Celsey.

Lördag- MY 18TH YEAR OLD BIRTHDAY WOOOPWOOPWOOOOOOP!!!!!!!!
Trodde att fyll 18 i USA skulle vara deprimerande och trist men jag hade faktikst en riktigt bra dag med fina människor!
Vi gick upp vid 9 för att åka 3 timmars bilfärd till State Cross Country. Den sista cross Country tävlingen för de bäsa som gått vidare. det var jag Celsey och hennes pojkvän Quentin och vi kom nästan inte fram i tid eftersom att host Quentins GPS fungerade...utmäskt! Men i alla fall så gick det ganska bra för oss, tjejerna sprang bra och vi kom tvåa av alla Iowas skolor.
Sen kom Gretel och överraskade mig med presenter: världens största burk med peanut butter och en massa reeses, haha hon vet precis vad jag gillar, älskar henne ♥
När State var klart följde Gretel med i bilen hem och vi stannade HuHot, en Mongolian restaurang. MMMMM kunde inte bett om bättre födelsedagsmat. Det var en buffe och man fick ta och plocka hej vilt vad man ville ha bland nudlar, kött, grönsaker frukt och sås. Sen kollade man på när dom wokade det. För er som vet var det ungefär som Mongolian i Karlstad fast mycket gpdare och hälften så billigt.
Sen när vi kom hem firade jag min födelsedag med min värdfamilj. Vi åt mumsig tpra, peanut butter and chocolate ice cream cake YUUUM!

Vill också tacka min fina familj i Sverige och min släkt som gett mig presenter! NI ÄR UNDERBARA ♥ ♥ ♥ ♥
 
Footballs killarna hejade på PEKIN i kallingar ooohlala (det var iskallt)
jag och Gretel i bilen på väg hem
Lite av mina presenter (pappa älskar ditt kreativa kort ♥)
Satte svenska flaggor jag fick på posten i tårtan, PERFEKT!
♥♥GRETEL my sister♥♥
Men såklart saknade jag min familj under dagen, I 17 år har jag firat min födelsedag med mammi, pappi, syster och bror. Det köndes konstigt att inte bi väckt av "Ja må hon leva" på morgonen, äte önskefrukost, ha den traditionella kladdkakan som tårta och krama om familjen. Men får ta igen det när dom kommer hit ♥
 
TACK ALLIHOPA FÖR ALLA GRATULATIONER!

Morning

Har nyss vaknat och sa snart dra ivag till skolan. Sen ikvall aker jag he =m till Celsey for att sova dar eftersom jag ska med henne till skolan imorgon och bli fiiiiin. Celsey gar pa en Beauty skola i Ottumwa och hon har prov imorgon och jag ar hennes provperson. Hon ska klippa och slinga mitt har, ge mig manykyr och ansiktsbehandling. WOHOOOO sa ycket battre an att spendera fredagen i skolan :)

Forlat for bildbristen men min kamera ar trasig och jag ska lamna in den snart. JAG AR ARG!

Hola Amigos

Hej svejs i lingon skogen.
Idag har varit en mycket trevlig dag även fast jag tappade en lins och det luktar bajs i korridorerna pga kattdissikering..och nej nu måste jag sova, have to sleep you know! GODNATT
Hahahahaha gjorde precis dagens fail... smög ut i köket for att hämta lite choklad (uppmärksamma nu att klockan ar 12 pä natten men CHOCOLATE IS MY LIFE and I can't live without it, YOLO) sa i alla fall kände jag mig lite ninja som i mörkret tog mig till skafferiet och tillbaka till rummet utan att bli upptäckt...tror jag.... Sen när jag slog mig ner for att njuta av chokladen upptäckte jg att jag fätt med mig en päse.....tranbär?!??!! MISSION FAILED

HAWAII

Den 13-20 Februari ska jag ut på ävetyr till HAWAII!!! Blev precis klar med att anmäla mig och hoppas det fungerade!
Jag kommer resa med Explore America tillsammans med andra utbytesstudenter som är i USA. Det blir totalt 8 dagar och 7 nätter jag är borta och varje dag har minst en aktivitet och tid att chilla vid poolen eller shoppa. Jag kommer exempel snorkla, segla, shoppa, åka runt och turista sightseeing och inte minst träffa (förhoppningsvis) härligt nytt folk. Nu ska jag bara fylla i lite mer papper, få bekräftat att jag är anmäld, betala och beställa flyg.
ÅH VAD JAG LÄNGTAR!!!!!! Kommer bli ett perfekt break under februaris vinterkalla dagar!
De två sista bilderna är från när jag och min familj var i Kroatien för nästan exakt ett år sedan :)
 

Halloween in Oskaloosa

Idag fyller min buse till hund hemma i sverige 5 år och jag saknar honom superduper mycket.
När jag skypade med min familj tidigare idag och sa grattis till honom så började han springa runt och leta efter mig för hur kunde han förstå att jag pratade via en knasig box..... snyft!
   GARRTIS SIMBA

Bild från igår när jag var i Oskaloosa och firade Hallowen med Hannah, Ginny och Cody. Jag hade ingen aning om vad jag skulle klä ut mig till så lämnade over det ansvaret till Cody och han forvandlade mig till...... THE DEVIL.
We had a really SCARY TIME!!!


Last football night

Kom precis hem från sista fredags matchen och usch så dåligt vi spelade och usch så kallt det var. Det är så svårt att veta hur många grader det är utomhus eftersom dom mäter i Farenheit här borta men tror det var runt nollan, om inte några minus. Men kylan var likadan för båda teamen så det ska man inte ha som ursäkt! Det är bara så synd for om vi hade vunnit hade vi legat etta inför "play offs" men nu ligger vi trea..
Så det var sura killar och frusna fötter på vägen hem, men aja BETTER LUCK NEXT TIME GUYS.



Nu ska jag mumsa i mig lite "peanut butterscotch rice krispie treats" som min värdfarmor gav oss. Hon är så himla gosig som bakar till oss varje fredag så vi kan ta med oss hem efter matchen.
Sen ska jag sova for imorgon bitti komer Gretel över for filmförmiddags mys hohoho

Pyjama shorts

Är äntligen klar med mina Pyjama shorts jag sydde i Fashion and Design. Fashion and Design är pecis som syslöjd och fråga mig inte varför jag valde det för mina sy skills har aldrig riktigt varit på topp....
Men ett par pyjama shorts lyckades jag i alla fall trassla ihop! Efter varje projekt måste vi betygsätta oss själva och jag var rätt så nöjd och satte ett A- på mig själv. Men min lärare och jag tycks tycka olika eftersom hon sänkte mitt betyd från A till B+ på hela kursen. DUMMA DIG!


Sedan så skulle Cross Country tävla idag (och eftersom det bara ar topp tio som fortfarande tävlar skulle jag med och heja på) Men det var kallt och regningt så tävlingen flyttades fram till på mandag så vi hade vanlig träning istället. Sen när jag gick in till Lunchen idag stod det ett extra bord framme med lappen "Only Cross Country". Våran tränare hade fixat annan mumsig mat till oss: bröd med antingen turkey, skinka eller peanutbutter and jelly, bananer, cookies och chokladpudding.
Jag blev så häääääääär glad:
 

BFF and Facials

BFF = Breast Friends Forever.
Kan med stolthet berätta att jag stödjer denna bröstcancermånad mycket bra. Hade tråkigt i Study Hall idag och hittade tatueringar i Aspens väska, så tänkte "varför inte?". Så nu har jag Rosa bandet med texten "fight like a girl" på min axel woohhyeeahh

Sedan hade Jared och Brody en "Important facts lession" med mig haha och..jaaa.. det jag kommer ihåg är:
- om du får ett sms där det står heyy med två y betyder det att personen är intresserad och vill...mysa
- om man svarar vanligt hi dissar man
... sedan var det massa annat jag glömt bort, haha forstår mig inte på amerikaner..

Efter skolan följde Gretel med hem for att plugga matte. Pre-Calc tar död på oss och just nu sitter jag som ett frågeteckan på lektionera. Men vi tog oss i alla fall igenom några uppgifter och belönade oss sjäva sedan med ansiktsmasker och godis.

Gretel: "Ooh, of course I'm gonna be the one with the ugly alien face....." hahaha
 
 

Frappe and secret business

 
Men en McDonalds Iced Mocha till hands tar jag nu äntligen itu med att kika över lite vuxenbuisness jag borde gjort for läge sedan. Men bättre sen än aldrig och jag ser SÅ SJUKT MYCKET FRAM EMOT VAD JAG PLANERAR!!!
Crazycrazy...men mer om det imorgon för nu måste jag plugga inför mitt American History prov jag har imorgon och sen blir det tidig läggdags (gick upp halv 6 imorse för att skypa syster, men det var mer än vart det. Hon ar bättre än bäst)
Hihihohohåhå
 
 
 
P.S jag åt nyss upp den sista rutan av Marabouchoklad jag hade kvar.... snyft :(
 

Foretune cookies are supposed to bring good luck

Igår handlade vi med Kinamat hem från HyVee och man fick med en varsin lyckokaka och eftersom jag aldrig ätit en lyckokaka förut blev jag sådär barnsligt taggad och glad. Men när Hanna öppnar sin kaka för att se vad lappen säger så........finns det ingen lapp. Av alla tio kakor vi fick med hem valde jag såklart den lapplösa. Kom igen, det ska inte enns finnas en tom kaka. Och där försvann lyckan för mig...
 
...vilket faktsikt är sant. För idag på lunchen när jag slog in min lunchkod sa tanten bakom disken "Hanna du måste faktiskt börja betala snart" DARNIT.. hehe och jag som trodde jag kunde slinka undan det lite lätt i hopp om att dom glömt av det. Men ikke sa nikke. Nu är jag $60 fattigare men fick bara ihop det till 18 lunchdagar till...så mycket lag jag i back hahaha
 
Denna otroligt vacka bild beskriver ganska bra hur jag känner just nu... lite efterblivet förvirrad!
 
Jag försökte ladda upp en bild av min matsedel, men det funkade inte, kan försöka igen imorgon då det bjuds på:

Lunch
Sloppy Joes on Whole Wheat Bun, Corn, Beets, Apple-sauce, Fresh Fruit


Drama.....Drama

Kan berätta att när folk pratar om hur amerikanska tjejer är dramaqueens kan jag berätta, NO SHIT! Det stämmer!
Haha jag och Gretel pratade om det igår.
Det jag har lärt mig: berätta inte en hemlighet om du inte vill att hela skolan ska veta om det, tro inte på vad alla säger (det är oftast överdrivet och du får inte veta hela historien), blanda inte in dig i "cat fights", käfta inte emot en amerikanare som caknat på fel sida
... haha nu får jag det att låta som att jag har hemska vänner här borta men det stämmer inte! Alla är inte såhär, jag tycker bara set är ganska så jättekul att sitta och lyssna på allt skitsnack och rykten jag vet inte stämmer.
 
Men för att inte bli inblandad håller jag mig till mina killkompizzzar när tjejerna balla ur.
Jared... my teddybear :)
 
Nu ska jag iväg till kyrkan och ikväll blir det SWEDISH MEATBALLS!!!!!!
 
 

Movie night

Kom precis hem fran Marandas. Där var det movie night vilket betydde MADAGASCAR. Haha åh vad jag bara älskar den filmen... plus, visste ni att det finns en julversion som heter Merry Madagscar?! Om ni inte sett den SE DEN! Fick mig på julhumör och nu vlll jag bara ha jul,jul,jul! Ser faktiskt jättemycket fram emot att fira en amerikansk jul i år.

Nu är klockan 12.35 am vilket betyder att det är den 13 oktober. GRATTIS PA NAMNSDAGEN VÄRLDENS BÄSTA MAMMA BIRGIT!
Dags att sova nu. Det blixtrar och regnar utanfor mitt fönster nu vilket betyder god nattsömn. Älskar att somna till regn.
Men innan jag går och lägger mig ska jag kolla lite GLEE.
 

Last meet

Idag lämnade vi skolan innan sista lektionen för att åka till Fairfield med Cross Country. Jag slog mitt personliga med 20 sekunder...men sprang 3 sekunder saktare än mitt mål. Komigen TRE JÄKLA SEKUNDER?!?! Hur irriterande får det bli... Dåligt avslut på sista tävlingen.
Men jag ska fortsätta gå på träningarna fram tills slutet på Oktober. Varför jag inte har någon mer tävling är för att nu är det State och endast de 7 bästa löparna i varje skola kan kvalificera sig in.
Sen har jag och Becky har bestämt oss för att fortsätta springa så länge det inte är för kallt när träningarna slutar och sen gymma på skolans "gym..?". (tror inte basket är något för mig haha)
 
Imorgon är det fredag, men jag ska inte gå på Footballs matchen. Förra veckan frös jag tusen gånger om och vill inte göra det igen.. så jag ska hem till Maranda istället :)
Sedan ska jag förhoppningsvis uppleva Haunted Houses på lördag..uuuh kommer seriöst kissa ner mig. Men det närmar sig ju Halloween och jag vill faktiskt testa, måste bara övertala Cody! (undrar hur det kommer gå med tanke på att jag inte ens klarade mig igenom hela Gasten på Liseberg...)
Men nu ska jag sova, pussar och kramar på er där hemma i Sverige ♥
 
...jag diskuterade med Graham om "nyttiga" snacks och försökte övertala honom om att Popcorn faktisk inte är så onyttigt. Nu kom jag på varför han såg ut som ett frågetecken och inte höll med mig. Jo men för här i USA ska man ju såklart göra ALLT så onyttigt det bara går... såhär ser deras popcorn ut för det mesta... haha
 
Nu när jag ändå skriver om mat kan jag slägain en bild från McDonals tävlingen (som jag vann såklart)

 
 

Singing in the rain

Nu har hosten verkligen kommit och jag ser det pa den positiva sidan. For hur mycket fina saker finns det inte med denna arstid? Enligt mig ar det basta med hosten:
- fargen pa loven
- varm choklad
- mysiga klader, sa som stora stickade halsdukar och cardigans
- halloween
- sitta invirad i en filt och lasa en go bok
- min fodelsedag
...och aven fast det ar kallt och regnigt sa gor det ingenting for det ar mysigt.
 
Och October ar tydligen broscancer manaden, sa har borta bar folk rosa klader och armband som sager I LOVE BOOBS.
 
 
Annars flyter vardagen pa som vanligt har. Imorgon har jag min allra sista Cross Country tavling och da bannemej ska jag sla personligt rekord!! Usch tro det eller ej men jag vill inte att det ska sluta. Har faktiskt borjat tycka om det valdigt mycket nu...
 

From Farenheit to Celsius

Nu börjar det bli riktigt burrigt här borta i Iowa och min skola har inte sattit på värmen i än...VAD TÄNKER DOM MED?! Jag hade seriöst två tjockis tröjor och fingervantar på mig under hela dagen. Ush haha, jag måste åka och shoppa lite stickade tröjor och vinterkängor känner jag.
Hur kallt är det i Sverige nu i oktober?
På tal om oktober, idag är det 19 dagar kvar till min födelsedag, YAAHOOOO! Och den 25 oktober ska Chelsey som går på skönhetscollage ge mig manikyr, klippa och high-lighta  mitt hår. Ska bli jättekul och det bästa är att jag får det helt gratis eftersom jag är hennes testperson för hennes prov...catching!
 
 
Eftersom att några frågar efter min adress får ni den här:
Box 321
Richland, IA 52585
 
Här får ni en bild på hur överlycklig gottegrisen själv blev när jag såg detta i en affär (cookie dough är något av det bästa jag vet)
 

HAHAHAHAHA

Jag och mina värdbröder har tillbringat kvällen liggandes på golvet och gapskrattat tills vi fått kramp i magen!
Tänkte dela med mig av denna underbara video för er som vill få er ett gott skratt...ENJOY!
 

Homecoming

Förlåt för dålig updatering men senaste dagarna har varit späckade. Detta har hänt:

Fredags: i fredags var det sista dagen av Homecoming week, vilket betydde Football game på hemmaplan. Innan matchem sjöng vi Star Spangled Banner med kören och det gick bra tror jag. Men tyvärr förlorade vi med 6 poäng, vilket var synd eftersom det var senior night och sista hemmaplan.
Vi tjejer gick och gjorde oss iordning under halvtid och sedan var det dans från 9-12. Det var jättekul och man kan jämfröra med 9:ans bal ungefär.

Lördags: Jag, Christian, Graham och min värdfarmor åkte till Ottumwa för att kolla på en parad. Det var tydligen något dom kalla Oktoberfest. Det var mysig om man bortser från kylan. HERREGUD... jag hade fyra tjockiströjor på mig och det var fortfarande pain in the ass... uuh tog mig en halvtimmes varm dush för att bli normal igen!
Sen på kvällen åkte jag, Cody, Gretel, Hannah och en kille jag inye minns namnet på (...sorry) till the movies. Vi såg "The house og the end of the street", GAH tredje gången i mitt liv jag ser skräckfilm på bio. Jag trodde jag skulle kissa ner mig, men vi hade hur kul som helst. (speciellt när jag satt bredvis Cody och hans kommentarer hahaha)

Idag vaknade jag och Gretel vid 10 tiden, sen har vi sovit/kollat Glee hela dagen. Känner verkligen att jag behövde en vilodag nu.

Här får ni bilder från Homecoming.

Emily, Jag och Gretel
Jag och Seth
Jag och Hunter
Gretel och jag
Paige och jag
 

Looking forward to the weekend

Imorgon är det HOMECOMING och min dag ser ut såhär:
- dance practice på morgonen
- förkortad chill skoldag
- pep assembly (alla samlas i gymmet och gör olika saker, vi ska till exempel visa upp våran dans JAG VILL INTE)
- träning
- football game, vi ska sjunga Star Spangled Banne med skolkören innan. Jag är stolt som äntligen lärt mig den..
- homecoming dance!!!
 
Så jag ser fram emot imorgon. Kommer känna mig som en riktig amerikan med skoldans och allt och lovar att bära med mig kameran under dagen! TAGGAAAA
 
Haha min tok till syster la upp den roligaste videon jag sett på länge på min facebook. Nu kommer jag verkigen inte kunna somna ahaahhaahahha
 
 

MC FATTIES

Jag, Chase och Gretel hade en McDonalds tävling och det var blodigt allvar!
Tro det eller ej men jag åt:
- två McDouble
- en McChicken
- en strips
- en bit chicken McNuggets
- en sundai med chokladsås
...och efter det ville jag spy och bestämde mig för att aldrig äta McDonalds igen!
 
Enligt mig vann jag eftersom jag kastade mig över Chases halvätna burgare och...åt upp den. Vissa kallar det fusk, jag kallar det vinnarskalle hahha!
 
Nu har jag precis avslutat 2 timmars skypande med Lisa, åh vad jag saknar dig! Lisa är en av mina närmaste. Hon är utbytesstudent i Texas just nu och innan vi åkte bestämde vi oss för en viktgräns haha. För hur många gånger har vi inte hört "USA kommer göra er FEEEEEETA moahhaha".
Vårat mål är att högst gå upp 2kg under hela vistelsen. Hittils går det bra för mig, och lovar att det är för springningen för jag äter så sjukt mycket mat och gottigheter här borta haha, måste ju testa på allt nytt lixom. Får se om jag överlever Thanksgivig och Christmas...;)
 
Här får ni lite bilder på typisk amerikansk mat och Lisafisa.
 
 
 
 
 

October

Och så var det october...sjukt vad tiden går fort.
Jag har redan varit här en femtedel av tiden och gissar på att resten av året också kommer flyga iväg med allt som kommer hända.
Om jag ska vara ärlig tror jag inte jag insett att jag är i USA och kommer vara borta i tio månader totalt. Det är som om tiden stannat och jag lever i en dröm någon annan stans... hmm konstigt! Men jag har det så bra så..

Ny månad innebär att jag får öppna ett nytt foto från syster och octobers månadsbrev från mamma. Åh vad jag bara älskar att ni är så filuriga som skickat med mig det här. Ser alltid fram emot det när in ny månad börjar!

 
 
 
 

Birthday Party

Idag började Homecoming week, så vi var i skolan och pimpade korridorerna, jag spelade American Football (fattade ingentin, stod som ett frågeteckan på planen haha) och homecoming King och Queen röstades fram.
Efter det åkte vi till Trino´s och åt och sedan till Marandas, Brittanys och Emilys birthday party vilket var en bonfire. Har haft en jätterolig kväll med underbart folk.
Bonfire är vääääldigt vanligt här borta. Man i princip händer runt en brasa, käkar och har kul.
 
Någon som vet vad TP är?! Har i alla fall gjort det ikväll/natt för första gpngen. Jättetöntigt men hur kul som helst. Man köper ton av toarullar, åker till ett hus och bombarderar trädgården med toappaper. Sen plingar man på och springer som bara den hahhahaha...
Kvällens kommentar "Why are we doing this?? THIS IS SOOOO FUNNY!!"
 
 
 

RSS 2.0