gvn

 

Skyping Gretel

Idag har jag och alla Seniors spenderat dagen i Middle Schools (mellanstadiet) gympasal. Dom hade Science Fair, och alla hade gjort ett projekt dom redovisade som vi skulle betygsätta och döma. Haha jag har egentligen inte så mycket kunskap när det gäller Science eftersom jag läser sam i Sverige menmen.. I början var det kul men efter ett tag var man utpumpad åa all energi eftersom det var barn över allt. Som tur var fick vi Donuts att knapra på vilket var bra för skollunchen var äcklig! Men vi slapp i alla fall gå till dagens lektioner också :)

Sen när vi kom hem skypade jag och Graham med Gretel. Åh vad kul det var att få prata med henne igen, vi hade så mycket att berätta och hon med. Sen fick jag se hur hon bor och hon bor verkligen precis vid havet, ser såååå fram emot att komma och hälsa pa henne i framtiden!!
 

Prom date

Imorse när jag satt i Study Hall så började alla bete sig konstigt och efter en stund kom det fram en "flygande" helikopter med en lapp där det stod "Hanna?". Jag blev jätteförvånad och när jag vände på lappen stod det "Will you go to prom with me? From Seth". Sen hoppade han fram från ingenstans. Hur himla gulligt som helst, och såklart sa jag ja! Det gjorde min dag :)
 
 
Emily fick med det på film: http://www.facebook.com/photo.php?v=10151191880436782&set=vb.689126781&type=2&theater
 
Sen är det världens bästa pappas födelsedag idag. GRATTIS GAMLE MAN, undrar om du kommer vara super grå hårig huvundet när vi ses igen?! Lets go night vision och punka på tills vi ses igen. JAG ÄLSKAR DIG
 
 

Hey ho lets go

Kom precis hem från världens mest spännande basketmatch... tro det eller ej men lite sportfreak har jag allt blivit (pappa skratta inte). Men i alla fall, ikvall spelade vi mot våra rivaler och VI VANN! Med en poäng, trodde jag skulle svimma de sista sekundrarna!! Sen hade vi bröstcancer kväll, så allt vi sålde kommer vi skänka till cancerfonden och vi fick ihop hela $3500!
 
Annars har min dag varit bra, låg i sängen och kollade pa svenska serien "Torka aldrig tårar utan handskar" (riktigt bra) hela förmiddagen. Orkade seriöst inte resa pa mig, har världens träningsvärk från igår när jag blev tvingad med och gymma, haha. Sen kom Maranda och vi åt innan matchen.
 
Idag hade jag på mig min kompis Seth's basketball jersey! GO PEKIN!

Kapitulera omedelbart eller dö

De senaste dagarna har sett ut som följande:

Mandag var det Martin Luther King Day. Alla i hela USA var lediga fran skolan for att hedra revolutionaren. Sa jag tankte att det var en perfekt dag for att posta mina brev (eftersom att postkontoret alltid hinner stanga innan jag kommer hem skoldagar). Det var hur kallt som helst, -10 F vilket ar runt -23 C. Nar jag kom fram till posten var det freaking STANGT!!! Du skojar med mig, haha jag blev jattearg. Men blev pa battre humor sen nar jag kom hem och laste min bok jag fick av Moa i fodelsedagspresent. GAAAAAH, om ni inte last "Kapitulera omedelbart eller do" GOR DET!! Den ar underbar, konstig, underbar och annu mera konstig.

Tisdagen och idag har sett ut som vanligt och imorgon har jag Government prov sa maste plugga nu. Haha sen forresten sa tog jag med mig lite Marabou till skolan idag, jag verkligen alskar hur alla blir helt lyriska over det. SVENNE CHOKLAD AR BEEEST!

Puss pa er!!
  Forlat for att jag inte har svenska aao men ar inne pa min skoldator....
 
 
 
 

Beautiful day

Fick en underbar överraskning på posten idag vilket gjorde min halvtråkiga lata söndag mycket bättre. Mina fina vänner Carolina, Tilda, Moa och Carolina hade skickat mig brev, foton fråm gamla tider och Marabou. Ni är bara för underbara. Jag tycker brev är så mysigt för det blir mer personligt. Saknar er och älskar er ♥
 
P.S Kika i brevlådan snart för vem vet, kanske något från USA ligger där om någon vecka hoho.
 

 

Speech Contest

Kom precis hem efter en lång lång dag. Började med att gå upp halv 6 imorse för att åka till Speech tävlingen, ganska idiotiskt om ni frågar mig att alla var tvugna att vara där på morgonen, även fast vissa inte skulle uppträda fram mot eftermiddagen. Så början av dagen var hur seg och långsam som helst, vi låg mest och sov i en hög på golver haha, men efter lunch trappades tempot upp lite då våran skola började tävla. Det var hur kul och spännande som helst att se andra grupper också, sjukt vad många talanger det finns! Dagens favorit var min värdbror Graham och Seths improvisation, jag skrattade tills jag fick magont! Men i alla fall, klockan halv tre var det min grupps tur och jag var så sjukt nervös. Hade gått hela dagen och tänkt "jag vill inte, jag vill inte" och trodde seriöst jag skulle svimma. Men när vi väl var uppe på scen var det hur galet kul som helst och det gick super bra. Jag hoppas verkligen vi går vidare så vi får göra om det igan! Håll tummarna för oss!!
 
Bild från idag. Tyvärr var mitt ansikte ej bloggvänligt så jag blev en gris för den var finare :)

Friday I'm in love

Har precis sprungit och ska snart ställa mig för att sälja glass, mmmm. Det är hemmamatch idag och vi samlar in pengar till after prom. Förra året hade dom en hypnositor och det ska vi ha i år igen... spännande! Det blir en "tidig" kväll ikväll för imorgon bitti åker vi 06.50 for Speech tävling. Gah, det är tidigare än en vanlig skoldag och jag är så sjukt nervös. Vi kommer vara borta hela dagen och jag hoppas vi går vidare för speech är så himla kul :)
 
Annars har den har veckan rullat på fint som vanligt och jag som hade sån panik över sommarjobb kan andas ut i alla fall lite nu. Har redan fått nästan ett ja till två jobb, YEEEEAY! Hoppas det är bra betalt bara, ska kolla upp närmare på det. PUSS PA ER
 
Sahar sag
 

Happy Birthday Christian

Idag har varit en lååååång dag! Imorse gick jag till "the office" for att ändra mitt schema lite. Min Intro to Art klass var jättetråkig, så nu har jag istallet Basic Construction... haha vi ska bygga ett minihus. Det är lite som träslöjd och arkitektur, men Leslie och Kelsie är i samma klass så det kommer bli kuligt!
Efter skolan idag hade vi Speech Practice klockan 6, åh vad jag älskar Speech. Fast att det är stressigt är det hur kul som helst. Min grupp sätter upp en version över gamla sagor och det som är så kul med Speech är att man får sätta in sig i en roll och det blir som teater. Jag spelar en vanlig talare, drottningen i Snövit och Rödluvan. När Speech Practice var klart var klockan sent och vi var alla supertrötta och hungriga. Som tur var fanns det god mat och tårta när vi kom hem eftersom min värdbror Christian fyller 16 år idag.
HAPPY BIRTHDAY BROTHER FROM ANOTHER MOTHER.
 
Har tyvärr inga nya roliga bilder så här får ni en från i somras. SORRY!

Second Semester

Idag började andra semestern i skolan, vilket betyder nytt schema. Kan redan säga efter första dagen att mitt nya schema är betydligt bättre. Har roligare klasser med roligare människor WIHOOO. Det enda som suger lite är att jag nu har C-lunch, hade tidigare A-lunch så nu är jag huuuur hungrig som helst när det är dags att äta.
 
Annars flyter det på som vanligt här borta, imorgon är det värdbror Christians 16 års dag och om vi får tid ska vi ut och äta. Sedan har jag suttit i massa timmar och mailat runt mitt CV till tusentals olika ställen. Jag är så sjukt desperat efter jobb i sommar så kommer fortsätta maila runt och hoppas på det bästa. MONEYMONEYMONEY.
 
Här far ni bilder på en utpumpad Hanna efter Wokrout after school.

No more candy

Idag åt jag så sjuk mycket godis att jag fick magknip och ville spy och tänkte NEJ DETTA ÄR INTE BRA! Så jag har bestämt mig för att ha godisförbud. Mitt egentliga mål är att inte äta godis fram till Hawaii (20 feb) men vet inte om det är så troligt om det kommer hålla sa jag börjar med att försöka slå mitt gamla rekord vilket är 9 HELA DAGAR....... hahah följ min kamp mot godiset. Lovar att berätta hur det går.
 
( kolla på första bilden, är det bara jag som tycker det är hur knas som helst att Dove tillverkar choklad?!? )

Like a princess

Fredag: som jag berättade åkte vi till Washington har i Iowa och lyssnade på föroläsning om mobbning. Herregud, det var hur bra som helst. Mark Brown som höll i det hela kunde verkligen prata. Han startade upp hur rolig som helst och alla bara älskade honom. Sen blev han mer seriös och pratade om hur vi människor kan såra andra och vad det leder till, usch jag fick tårar i ögonen. JAG HATAR MOBBNING! Det han sa rörde mig verkligen och fick alla något att tänka på.
Efter det var det bortamatch och vi vann med några få poäng, GO PANTHERS! Sen åkte vi hem för mysig sleepover hos Maranda.
 
Lördag: vi gick upp tidigt för det var PROM DRESS SHOPPING dags. Och jag säger bara sicken tur att vi kom dit precis när dom öppnnade efterom affären hade rea och var propfull efter bara en halvtimme. Jag tror vi spenderade fem timmar bland tyg, skor och glitter och jag bara älskade det. Testade massvis med klänningar och fastnade tillslut for en hur fin som helst. Känner mig som en prinsessa när jag har på mig den. Ni kommer inte få en bild på den jag beställde (vill att det ska bli rn överraskning, så ni far vänta till april 13) men ni får en bild på en annan jag testade. Jag gillade den, men den var bara föööör mycket för mig. Kandes som att jag skulle gå på röda mattan eller något haha.
 
Söndag: imorse var det kyrkan som gällde och sedan åkte vi och kollade på Sophies baskettävling. Massa smabårn skulle skjuta basketbollen i korgen och den det gick bäst för gick vidare. Det var ganska tråkigt men blev stolt över min amerikanska lillasyster när hon vann. Efter det åkte vi hem och bakade kakor och min värdmorfar kom på besök fran Tennessee och han ska stanna ett tag.
 
Nu lyssnar jag pa Bon Iver och ska snart sova. Imorgon är vi lediga från skolan WIEEEHOOOO!
Har ar en bild pa klanningen jag inte kopte.

School trip

Imorgon ska vi samlas 8.15 am (som vanligt) men det är inte en vanlig dag utan vi kommer sätta oss direkt på bussarna för att åka till Washington och gå på en föreläsning om mobbning. (och nej det är inte Washington DC utan ett annat Washington här i Iowa, ca 50 min away) Vi kommer hinna hem perfekt till lunch och efter det kommer dagen besta av film och popcorn. Men jag (plus hela min matteklass) väljer istället att göra klart vårat final test i matte. Jag älskar min matteklass, den består av 7 härliga personer och med tanke på att vi är så få så har vi blivit väldigt tighta!
 
Annars känns det så himla skönt att denna vecka är över eftersom jag har haft prov och inlämningar upp till nacken. Det enda jag har kvar är mitt matteprov och så ska jag lämna in en inlämning imorgon. Sen taggar jag helg som kommer bestå utav basketball match, sleepover och shopping.
Hoppas ni har det bra, PUSS.
 
P.S kommer snart beställa resa till Mallorca med några kompisar TAGGA SOOOOLEN
Här får ni en bild från en solig dag i somras med två saknade Göteborgare

ice cream and workout

Idag efter skolan stannade jag och några stycken för att träna. Vi har "workout tapes" som vi följer (lite som ett pass på Friskis och Svettis eller KMTI) och vi valde att göra armar och ben. HERRE MIN JESUS, jag kommer vara så otroligt död imorgon. Mina ben seriöst skakade efter passet. Men har bestämt mig att träna ca 4 dagar i veckan nu innan Hawaii för känner mig så himla slö för tillfället....
Sen var det hemmamatch idag och jag stod mestadels av tiden och sålde glass. Vi samlar in pengar till "after prom" och på endast glass fick vi ihop runt $300, GALET! Fast att det låter tråkigt så var det kul att sälja glass (eftersom vi var ett härligt gäng och kunde äta hur mycket vi ville hehe)
 
Läggdags för min del nu för imorgon har jag två prov och en redovisning, WOPWOP.
 
 
 

Frozen Pizza

Nu börjar jag fålite smapanik för den här veckan ska vi göra alla semester slutprov... GAH! Imorgon börjar jag med mitt matteslutprov och när vi är klara med det övergår vi till Calulus, vilket ar Collegematte. Jag längtar tills denna vecka är över för nästa vecka börjar andra semestern och jag får nytt schema. Jag minns inte i vilken ordning det är men ja ska i alla fall läsa:
- Intro to art          -American Government
- Cooking             - Study Hall
- English               - PE
- Calculus            - Spanish
 
Men som tur är har jag något att se fram emot nar denna jobbiga provvecka är över. Jag, Maranda och Emily ska kolla/shoppa prom dresses pa lordag sa jag kommer sova hos Maranda fredag till lördag.
 
Nej nu måste jag sova så min hjärna fungerar imorgon til provet, nattiplatti :)
Bild på mig och Maranda.

January

Förlåt för den urusla uppdateringen, men har inte riktigt haft något intressant att skriva om. Det är Januari och vardagen flyter på som vanligt. Kanns lite extra trögt nu och vill bara att månaden skall gå dunderfort så jag kan uppleva det roliga jag har att se fram emot. De senaste dagarna har jag:
- Skypat ett x antal timmar med familj och underbara vänner
- Börjat skolan igen efter jullov
- Fixat och donat med papper inför Hawaii
- Planerat min sommar lite sådär
...sen tro det eller ej men jag har skaffat Twitter. (jo, ja jag ligger alltid några år efter i den nya teknologin menmen) och för er som undrar heter jag: hannasofiaih
 
Fick mig också ett gott skratt när min kompis förklarade hur bra det går med hennes "nya nyttigare liv". Hon hade nämligen köpt hälsosamma chips, och jaaa dom var verkligen jättenyttiga för det var (trummvirvel) tomat, potatis och spenat smak. Hahahaha..... the true life of an American, I guess.


Nu ska jag soooova, xoxo.

Sisters

I lördags sa jag ett sista hejdå till Gretel som flög hem till Australien efter att ha varit här i fem månader. Jag kommer sakna henne så sjukt mycket och att säga hejdå var något av det jobbigaste jag någonsin gjort. Jag är så otroligt glad att vi båda blev placerade i samma familj till en början, for jag skulle aldrig klarat av den första tiden utan henne. Vi har skrattat, gråtit och töntat oss tillsammans. Hon har alltid varit där för mig och jag för henne. Innan hon åkte lovade hon mig att försöka komma tillbaka till USA innan jag åker hem till Sverige och jag hoppas verkligen det kommer hända, och jag vet att jag så snart jag kan kommer flyga över till Australien för att busa med henne.
Jag älskar dig min australienska syster

RSS 2.0