Way to tired

Om man kliver in i duschen med struporna på, är det ett tecken på att man borde gå och lägga sig?
 
Idag på Cross Country åkte vi till en skog och sprang där. Mr Eidahl (coachen) sa att jag skulle gilla det eftersom det påminner om Sverige och han hade rätt, det gjorde det! Jag är stolt för jag gick bara två gånger och vi sprang lååångt... enligt mig. På torsdag är det tävling och jag är livsrädd haha, så bäst at ligga i!
Enda sedan jag kom hem efter träningen har jag suttit vid köksboken och försökt kämpa mig igenom stora högen med läxböcker. Det är något som är annorlunda än i Sverige, här har man läxor varje dag...yeeay.....
 
Jag är jättetrött nu så ska ska försöka sova med min nalle. Ja jag är tmegatönen nummer 1 men helt ärligt så är nallen något av det bästa jag packade med mig. Ett tips: om ni är borta från hemma en längre period ta med ett gossedjur för det får en att känna sig trygg!
Och förlåt Jakob för att jag snott din nalle du hade på dagis, hoppas du kan fölåta mig. Vad heter nallen förresten? Puss på dig lillebror.
 

Smores

Har haft en riktigt mtsig kväll. Vi grillade hot dogs framför en brasa på baksidan med Todds (värdpappas) föräldrar. Mina favoritgamlingar här i USA. Sen testade jag för första gången SMORES, en riktig amerikansk klassiker. man grillar marshmallows, lägger det med en chokladbit mellan två kex. Trodde först att jag ite skulle tycka om det eftersom jag inte är ett stort fan av marshmallows men yumyum!!
Nu ska jag sova för imorgon ska jag upp tidigt för High School.
...sitter och lyssnar på Queen, pappa det smittar! Tror det är för att jag saknar min gamle man :) 
 
HahahahHAHAhAHha jag vet inte hur men vi lyckade verkligen göra den här bilden riktigt charmig.....
  
 

Mississippi River

Hela lördagen spenderades på en båt på Mississippi River vilket var riktigt härligt! Det har varit jättevarmt och soligt så vi badade, solade, jag läste i min awesome bok och åkte vattenskidor. Vi var tre familjer och två båtar och hade det chill.
Efter båtturen åt vi på en restaurang som heter Gator och jag åt en krabbsallad, mumms!!
Nu är klockan halv ett och jag och Gretel är precis klara med att baka för imorgon ska vi ta med fika till kyrkan. Är tusen procent säker på att vi hamnar i himlen när vi dör hah. Brownies, chokladbollar, konstig kaka och pavalovas amen.
 

Go Pekin Panthers

Kom precis hem från en awesome riktigt amerikansk fredagskväll.
Matchen var hur kul som helst, även fast jag knapps förstod någonting.Men det var ju första Football matchen jag någonsin varit på så jag skyller på det hah.Vi vann överlägset, med omkring 60 poäng, GO PEKIN PANTHERS! Tydligen var vi inte så bra förra året men i år har vi faktiskt chans vilket är jättekul.
Efter matchen åkte vi ett gäng till en restaurang jag tror heter Torns eller något liknande. Delade en liten pizza och haha kan bara säga att det räcker!! Storlekrana här i USA är verkligen enorma jämfört med Sverige. 
 
Annars: jag har bestämt mig för att fortsätte med Cross Country. Såg cheerleadingen på matchen ikväll och jaa...... det var ganska lame om jag ska vara ärlig. Några tjejer berättade att cheerleading är väldigt populärt på större skolor men Pekin är en liten skola och vårat cheerleading lag består av yndre tjejer som inte riktigt är megabra. Så ständig pain in my legs eller inte, Cross Country it is!
 

My legs are burning

Skolan idag kändes det mycket bättre än igår. Klasserna jag bytte till var Current Affairs (man läser och diskuterar världsnyheter), English 3 och World Geography. Sedan ska jag imorgon ta bort Yearbook från mitt schema och istället ha Study Hall, man sitter i ett rum och gör läxor och sånt istället för lektion.
 
Nu tänkte jag berätta hur en dag på High School för mig ser ut:
- 07.23 går bussen och det är 40 min bussresa till skolan
- 08.25 börjar första klassen
- Alla klasser är 45 min (trooor jag), när det gått 45 min ringer en klocka och då har man 4 min rast. På dom 4 minuterna ska man först ta sig till skåpet och sen till nästa klassrum innan det ringer igen. Fatta kort tid, man hinner inte ens gå på toa. haha idag var jag supermegakissnödig jättelänge :(
- Efter fjärde klass har man lunch
LUNCHEN: man tar ett paket, antingen vanlig mjölk eller chokladmjölk, sedan går man till maten och mattanterna lägger upp mat åt en ( SAY WHAAAT.. men de tycker det är mer hygieniskt), om man inte tycker om dagens mat kan man vid ett salladsbord göra sin egen sallad. lunchen är jättekort, så man hinner knapps gå på toa då heller, buhu för kissnödiga mig :( dom har heller inga knivar i matsalen, nedrans!
- Efter lunch har man sina sista fyra klasser.
 
Sen efter skolan idag provade jag Cross Country, gaaahlala kill my legs!! Vi sprang och sprans och sprang lite till (haha vet vad ni som känner mig tänker..) Men tror jag kommer fortsätta med det för träffade mycket nytt härligt folk!
 
Sedan kan jag berätta lite om imorgon också: det är fredag vilket betyder Football match. Och på Pekin (skolan) så är det tydligen så att tjejerna har footballkillarnas footballtröjor på sig under dagen om man får tag på en kille som vill låna ut. Jättekul, och några tjejer jag mötte frågade deras killkompis så jag har en tröja imorn haha. Innan matchen imorgon ska jag och Gretel träffa några tjejer och käka glass MUMS!! Sen åker vi och kollar på matchen, ska bli spännande att se hur det är.
 
 
 
 

Firts day at school

Forsta dagen pa High School var helt ok om jag ska vara arlig. Det var inte toppen men heller inte daligt.
Tror detta beror pa att manga av de klasser jag valde har jag med freshmen och sophmore, vilket ar mycket yngre an mig, jag traffade knappt nagra Juniors eller Seniors alls idag. Sa efter skolan gick jag till rektorns kontor och fixade om lite i mitt schema sa imorgon kommer jag ha fler klasser med jamngamla. Hoppas det blir battre!!
Sen eftersom jag inte bestamt vilken sport jag vill delta i efter skolan ska jag och Gretel imorgon testa pa Cross Country och pa fredag Volleyball. Egentligen far man inte bara hoppa in for att 'testa' men coacherna var snalla mot oss :)
 
Eftersom jag skriver pa min nya dator (MacBook UNTZUNTZ) sa finns det inga, haha hur fasen ska jag skriva nu!?!?, aaao.. ni fattar! Plus att jag ar jattetrott sa skriver jag mer imorgon om hur en dag pa High School ser ut. Jag har sa mycket nytt och spannande att beratta!
 
Bild fran http://rafikiflower.blogspot.com/

I CAN'T GO TO TACO BELL, I'M ON AN ALL-CARB DIET.

Idag åt jag för första gången på Taco Bell vilket är megakul om man sett Mean Girls.
Vi åkte till Iowa City tidigt imorse, hann skypa med systra mi en kort stund innan vilket var mys. Iowa City är bara en timme bort och har allt Hanna behöver för en perfekt shoppingdag. Mina absolut nya favoritaffärer är Forever 21, Victorias Secret och Bath and Body. Så nästa månad när jag har pengar ska jag och Gretel dit och shoppa loss! Idag köpte jag bara en miniräknare på Second Hand snål som jag är, men lägger hellre 30 riksdaler på en begagnad än 700 på en ny. Hoppas bara det är the right one.
Efter Iowa City åkte vi till skolan för det var öppet hus. Jag fick mitt skåp nr 93 (ironiskt nog min värdpappas gamla), fick mitt schema och pratade med coatcherna.
Tyvärr hade de för länge sedan redan beställt kläderna för cheerleading laget så jag kan inte cheera för football, vilket alla tyckte var jättekonstigt så vi pratade med några lärare på skolan som ska försöka fixa det. Hoppas det kommer gå, men annars ska jag prata med Volleyball coachen imorgon bitti och se om jag kan vara med där. Cheerleading coachen tyckte synd om mig och lovade att jag ska få cheera nästa period då det är Basketball, YEEAY.
Jag pratade också med dansläraren och hon blev jätteglad när jag sa att jag tyckte om att dansa, så det är uttagning snart vilket inte kommer bli några problem om man dansat förut. Man kan tydligen både dansa och delta i anna sport efter skolan vilket jag tycker låter jättekul!!
 
Well, här sitter jag, äter peanutbutter och taggar sönder för imorgon ska jag upp tidigt. 07.20 kommer skolbussen stå utanför huset för att ta mig till min första dag på HIGH SCHOOL!
Saknar mina tokiga syskon!

Fifty shades of grey

Började på en ny bok idag, ni har säkert hört talas om den. Fifty shades of grey. jag läser den på engelska så det sniglar fram kan man säga, MEN det är en bra läroteknik. (plus att det bara skulle gojsa till i mitt huvud om jag skulle läsa massa svenska nu) Det tog mig bara några sidor och nu är jag fäst vid den.
Annars har det inte hänt något supercoolt idag... Jag och Gretel gjorde kvällsmaten: stekt kyckling, potatismos och kokta grönsaker. Ay caramba det var delicious och Theresa (värdmamma) hittade nästan inga ord haha. att något så simpelt kan uppskattas så, det är roligt att se.
B to the T to the W High School börjar i övermorgon!
Bild på Pekin High School från Google Maps.
Kom på att jag aldrig upp några bilder från flygresan, så här får ni en på mig och fyra jättegoa tjejer jag reste med :)

Just another Sunday?

Vaknade ganska tidigt imorse så gick två varv runt sjön, blir runt 2-2,5 km om jag tippar rätt. Sedan åt vi söndagsfrukost: våfflor, bacon och scrambled eggs. MUMSIGT! Bestämde mig igår för att inte följa med till kyrkan idag, ville sova ut! Men nästa söndag är det min och Gretels tur att baka till kyrkan så då blir det upp tidigt. Någon som har tips på något typisk svenskt jag kan bjuda på?? Vore kul med något de aldrig smakat tidigare!
 
Ja vad händer annars då? Jo, ikväll ska jag och Gretel träffa Roan och Ammon, runt 7 kommer dom och hämtar upp oss. De är våra nya homies vi träffade igår på födelsedagspartyt, de jobbade där, och jaaa äntligen kände vi. Äntligen träffar vi folk i våran ålder som vi kan hänga med, och förhoppningsvis kommer även deras kompisar över till Roan ikväll. Kommer bli riktigt kul faktiskt.
Frågade Theresa (värdmamma) om cerfew och sånt och hon säger att bara vi har skjuts och kan ta oss dit vi ska spelar det ingen roll, katching PRETTY AWESOME!
Over and out så länge.
 

Chilligrillgrill

Idag vaknade jag vid 11 och sedan dess har jag nog mest legat och latat mig vid poolen. Det har varit soligt och varmt aaaaah. Jag och Gretel tog oss en tur med trampbåten också och imorn blir det förhoppningsvis Jetskis!! Ska vara fint väder hela helgen vilket är bra eftersom jag jobbar på min bränna inför skolstart.
Annars har jag skypat med familj och Johanna och får se vad kvällen bjuder på.
Fick precis reda på att vi ska kika förbi på ett Birthday party ikväll, spännande, så måste skynda mig iväg för att göra mig i ordning.
 

75 swedish meatballs

Ja det är sant, idag har jag gjort 75 köttbullar och dom blev riktigt goda! Tror det tog nästan tre timmar att steka dom haha men det var det  värt för dom blev väldigt uppskattade bland los americanos.
Gretel bakade Pavalova, en australiensk dessert som påminnde om sommartårta. Det var marängbotten, grädde och bär. Simpelt men supernice!
Imorgon är det lördag, sen söndag sen måndagtisdagonsdag.... 5 DAGAR KVAR TILL SKOLASTART.
Äntligen börjar det på riktigt snart
 
 

Just some thoughts

När men levt med en speciell livsstil i nästan 6 500 dagar och helt plötsligt befinner sig på andra sidan jordklotet börjar man självklart att jämföra det med det man är van. Sedan jag kom hit har jag upptäckt både positiva och negativa olikheter som jag lagt på minnet. Ganska intressant faktiskt. De största skillnaderna hittils är nog:
- de använder inte kniv när de äter(ibland för att dela maten, men om det går delar de helst med gaffeln)
- chokladen i USA smakar inte alls lika supergott som svensk choklad
- de har heltäckningsmattor, även i tvättstuga och badrum
- alla här är mycket socialare och trevligare mot varandra, även folk man aldrig träffat förr
- det tar bilden vart de än ska
- var tredje person man ser är överviktig (hehehehehe)
...kommer inte på så mycket mer just nu men stay tuned för mer info när skolan börjar. Slår vad om att High School har mycket att komma med :)
 
Natta för mig nu, ser fram emot imorgon då jag ska laga svenska köttbullar till Todds (värdpappas) jobbfest som vi ska på. Ska bli kul att få träffa lite fler amerikanare.
 
 

Chocolate chip cookies

Ingen Taylor hemma, och om jag ska vara ärlig är det första huvudvärks fria dagen på länge. Jag och Gretel har bara njutit av varje sekund av lugnet och fått mycket gjort.
Min värdfamilj har många djur: fyra katter, två hundar och en kanin. Jag tycker synd om dom eftersom att de inte behandlar djur som jag är van.. Därför bestämde vi oss för att städa kaninburen. Så efter tömning av veckors gammalt hö och kaninbajs kan jag säga er att fru kanin nu lever ett lyckligare liv i sin bur. Hurra för det! Annars har vi badat i poolen, legat i solen och läst och jag har faktiskt lyckats bli lite sommarbrun. Men om man ska beskriva dagen med tre ord säger jag CHOCOLATE CHIP COOKIES!! Vid lunchtid bestämde vi oss för att baka, så vi gjorde runt 30 stycken MMMmMMMmm... degen var wunderbar och kakorna är som godast fortfarande varma och lite degiga + ett glas kall mjölk. DELICIOSLY UNHEALTHY som Gretel säger.
Ensam i rummet ska jag nu glader somna till fin musik, nattiplatti
 

Star wars

Eftersom att både jag och Gretel är helt lost på Star Wars fronten bestämde vi oss idag för att vi innan hon åker ska ha tagit oss igenom alla filmer. Det startade bra ikväll men slutade med en totalfail. Haha vi var så trötta så vi snarkade oss igenom halva filmen, men om jag ska vara ärlig tyckte jag att det jag såg var bra så tror inte det är en dum idé det här.
Dagen idag har gått fort, imorse bestämde jag mig för att ta en springtur ( Hanna ta en springtur ser ut såhär: börja jogga - springer stolt hurtig i ungefär tre minuter - blir trött - blir arg på att det är varmt - börjar sakta ner - går hem) Sen gjorde jag och Gretel magövningar. Annars har vi mest legat i solen och slappat idag.
Jag har också hunnit med att skypa med min familj för första gången vilket var underbart. Saknar er så, men det var skönt att få prata med er. Känns tryggt! Har världens bästa syster, världens bästa pappa, världens bästa mamma, världens bästa bror och till och med världens bästa hund! Har också skypat med min kära vän Johanna också :)
Nu ska jag sova, här kommer lite bilder.
Berättade för Mammi att jag saknar hennes mat, det är något av det jag saknar mest
Jag och Gretel just chillin in tha pool yaoooo
 

Shopping

Jag och Gretel bestämde oss för att ha en liten shoppingdag så imorse skjutsade Theresa (värdmamma) oss till Fairfield där hon jobbar. Det fanns inte så många affärer där som jag trodde men trots det har vi fyndat som bara den! Vi hittade en second hand affär full med härliga kläder, jag älskar second hand! Billigt, unikt och taxfree ;) Så efter en lång tid bland tusentals galgar äger jag nu:
-ett par svarta byxor
-ett skärp
-fyra blusar
-två tröjor
-en jacka
Allt detta kostade mig ungefär 140 svenska kronor. INSANE!!!!! Hanna is very happy right now.
Utöver klädernaköpte jag schapoo, balsam, och lite skolsaker på Walmart (affären som har allt)
...förutom rutade kollegieblock märkte vi AAARRGGH
Hahaha second hand levererar potatissäck!
 
 

Rainy sunday

Tjoflejs, idag har varit en bra dag. Imorse följde jag och Gretel med till kyrkan för att se hur det var (faktsikt något som kan vara intressant). Och mjaaa, det var typ som en vanlig gudstjänst hemma i Sverige om man bortgår från att folk här är mer öppna och sociala. Tror inte jag kommer fortsätta gå i kyrkan.... om inte för det goda fikat då hehe, min värdfamilj är kristen men inte dunderkristen. De ber inte bordsbön och går inte regelbundet till kyrkan.
Efter kyrkan åkte vi hem till min värdpappa Todds föräldrar för frukost, YUMMIE! Det bjöds på amerikanska våfflor, frukt, korv, skinka, scrambled eggs. Frukost hos Todds föräldrar är något min värdfamilj gör varje söndag och det har jag verkligen inget emot, tvärt om det var dundergott. Och huset dessutom var supermysigt, tror jag kommer spendera mycket tid i det huset med tanke på hur mysiga gamlingarna var. Är nog ett fint läxsplace, komma ifrån min hyperaktiva lillasyster lite!!!
Annat jag gjort idag är att välja klart klasser till skolan. Slutresultatet blev:
1. Modern Novels
2. Biology
3. Pre-Calc (lite mer avancerad matte)
4. Digital Imaging
5. Year Book
6. English 2
7. American History
8. PE
Sedan har jag valt Cheer Leading som sport varje dag efter skolan och hoppas verkligen jag kan vara en i laget, om inte funderar jag på att börja med Cross Country. HAHAHAHAHA..... Hanna Häger springa!??!?! Hoppas verkligen jag får vara med och cheera!
 

The state fair

Kom precis hem från The State Fair, klockan är midnatt nu och jag gick upp halv 7 imorse så det har varit en låååång dag!!
The State Fair var ungefär som en jättestor marknad som visade mycket av Iowas sidor, en av USA:s största faktiskt. Det fanns allt möjligt: grisar, får, hästar, aligatorshow, dans shower,tävlingar, uttställningar. Vi såg tex The Butter Cow vilket är en ko gjort av smör (äckligt!!) och sen fanns det även en älg gjord av endast choklad. Men det jag tror det fanns mest av idag var.... MAAAAT. Haha jag och Gretel hängde mest runt test stånden, gratis är gott right??! Har smakat på allt idag känns det som: caramel appel, butter on a stick, snickers on a stick, lemonade, olika dippar, olika popcorn smaker, glass, honung, ägg och ja mycket mer. Tror jag spricker vilken sekunde som helst, så mätt är jag. Det mesta var gott, fast vi hittade något riktigt vidrigt.. man kunde köpa bacon doppad i choklad. Seriöst vem äter det??  BLÄÄÄÄ, jag vägrade smaka
Dagebs roligaste var en jätteful kille som började prata med mig och Gretel om att "We should hang out sometimes, come to De Moines more often" han snackade på skitlänge och sen gav han oss världens roligaste visitkort haha vi hörr på att garva ihjäl oss när vi gick därifrån!!.
Så, det var nog det som hänt idag, nu ska jag försöka sova NIGHT HOMIES!
Jag framför chokladälgen
Cookies YUMMIE
Hittade en kille som åt chokladdoppad bacon haha
 

Presents

Imorse när jag och Gretel skulle göra frukost visade hon mig ett nytt sätt att "koka" ägg på. Man fyller en kastrull med vatten, häller i lite vinäger, låter det koka upp och kläcker sen i ägget så det (krullar??) sig coolt. Meeeeeen vi hittade ingen vinäger, så efter ett tappert försöka blev resultatet ett stort FAIL haha. Fast det var gott ändå, vi åt det med toast och tomat. Sen smakade jag på Australiensk choklad hon hade med och det var sååå gott! Som chokladbar och kexaktigt. Hon fick smaka på Marabou och självklart älskade hon det. Vem är inte kär i maraboulixom??!??!!
När familjen kom hem gav vi dom presenter vi haft med från Sverige och Australien. Jag gav dom svenskt te med tillbehör, Löfbergs Lila kaffe, en kostaboda skål, Marabou, badbollar, halsband och klistermärken. Mamma och pappa skickade med en bok om Sverige till dom också och det gick verklige hem. Bra gjort mammi och pappi :)
Borde gå och lägga mig nu för imorn ska jag upp klockan 6.. vi ska till state Fair vilket ska bli jättespännande!!
GODNATT PÅ ER ALLA
 (funkar inte att lägga upp foton nu..blir arg! Sorry for that!)

Famous Daves

Idag kom Gretel, YEEEEY! Gretel är tjejen från Australien som kommer att bo hos samma värdfamilj tills Januari/Februari. Och genast känns allt mycket bättre, hon är hur enkel att prata med som helst och vi kommer riktigt bra överrens. Med tanke på att det är nästan två veckor kvar tills skolstart och vi måste få dagarna att gå har vi redan planerat lite tidsfördriv...
Imorgon kommer en nära vän (även lärare på Pekin, skolan jag ska gå på) hem till oss på kvällen och på lördag är det State Fair. Har inte riktigt fattat vad det är ännu men tror det är som en jättestooooor marknad med karuseller och massa stånd med grejer osv.osv. Lovar att ta med min kamera och plåta hejvilt.
Vad har jag gojrt idag då.... jo igår sov vi hos grandmas vilket var mysigt, och sen imorse hämtade vi upp Gretel på flygplatsen. Sedan åt vi på Famous Daves igen mmmm så gott och sist men inte minst återbesök på Maggi Moos. Jag dör, det är läskigt supermeganinjagott!! Haha denna gången tog jag en Kids size för att orka (deras small är som en stor bägare hemma i Sverige) och det blev mockaglass med snickers och coockie dough. MUMSAN säger jag bara!!
 
Värdpappa Todd och värdmamma Theresa
Värdsyster Taylor och Gretel
AMERICEN FOOOD placeras mitt på bordet så får man välja och vraka
 

The house

Köket
Två "soffrum", det till höger är mer som vardagsrummet med TV och så
Min del av mitt och Taylors rum
 
Idag har det inte hänt så mycket, nu är klockan 5.23 pm och ikväll ska vi till grandma´s. Längtar tills skolan börjar så att det börjar hända lite saker! Lite synd att vi bor så off allting, men typ alla bor så här... och så går det inga bussar bara skolbussar menmen. Imorn ska vi hämta upp Gretel på flygplatsen, en till utbytesstudent från Australien som ska bo här :)
 

Pekin High School

Idag var det inskrivning på High school så jag var där med min värdmamma och Taylor. Det var som att kliva in i en skola från filmerna: korridorerna med skåpen, matsalen och gympahallen med läktare. Imagine that huh. Och på väggarna hängde tavlor med gamla school team.
Jag fick betala för skollunch (dretdyrt) och sen böcker, handduk och dator. (tror jag kommer få en Mac under året, hoppas på det)
Nu sitter jag här och försöker välja kurser... really hard!
Nu lutar det lite åt:
- American history (obligatorisk)
- English (obligatorisk)
- Psychology/sociology
- PE
- Culinary (matlagning)
- Biology ( för att de säger att läraren är hur kul som helst)
- Math analysis (kalla mig nörd men ska försöka, kommer nog bli svårt med engelskan för man ska typ analysera mattefrågor)
 
Men får se hur det blir, och man har 8 klasser om dagen så en till måste jag välja oc sen ska jag försöka få ihop det på schemat också...
Jag har tänkat att börja Cheerleadung också, vet inte hur det var med intagning och sånt men en tjej sa att det nog inte var större problem... hoppashoppas!! GO PEKIN!
 
Annars händer inte så mycket, dett är runt 40 grader ute så vi badade i poolen idag, jag dööör vad varmt!
Sen så har min resväska fortfarande inte kommit, jag får panik, måste verkligen ha mina grejer!!!
LÄNGTAR TILLS SKOLAN BÖRJAR!!!
 
Adda mig på skype kära vänner: hanna.hager

Hello fairfield

Nu är jag äntligen framme! Kan berätta lite vad som har hänt..
Igår blev jag hämtad på flygplatsen av min värdpappa, värdmamma och värdsyster Taylor. Det första vi gjorde var att försöka ta reda på vart min resväska är eftersom jag checkade in den i lördags, den hade inte kommit fram men förhoppningsvis kommer den idag så just nu har jag iiiinga saker.....that sucks
Efter det åkte vi till ett stort köpcenter, haha min värdmamma är verkligen en schopaholic! Det var kul att se alla affärer dom har, det enda jag kände igen var Subway och Toysrus haha, Sen åt vi på ett BBQ ställe, tror det var så amerikanskt det kunde bli men jättegott. Fast det bästa med dagen var att vi senare åkte till en glassbar som hette Maggie Moos, seriöst det var bättre än Ben & Jerrys! Man fick välja vad för sorts glass man ville ha och sen vad man ville ha i. Det fanns allt möjligt som: snickers, marsmallows, reeses, coockie dough och tusen till. Så fick man titta på när dom krossade och blandade. Jag valde chocolate flavor with reeses and m&m´s. Nu sitter jag i huset med Taylor. Värdmamma och värdpappa jobbar. Tror vi ska schoppa sen haha...
Kommer lägga ut bilder på huset senare.
Over and out.
 
  

Stuck in chicago

Nu ska jag egentligen redan ha träffat min värdfamilj, men istället sitter jag på ett hotel i Chicago.
Så här ligger det till: resan gick jättebra, bytet i London och den 8,5 timmars flygen till Chicago var nemas problemas. Men sen när vi kom till Chicago och jag skulle checka in till mitt sista flyg mot Des Moines fick jag reda på att det var inställt. Jag fick en biljett till ett tidigare flyg, så jag i princip sprang genom det superstora flygplatsen till G20. När jag kom dit visade det sig att flyget var framflyttat och jag var bara på Stand By listan. Så jag fick sitta och vönta och vänta medans flyget blev framflyttat ytterligare timmar. Tillsut fick jag reda på att det också blev inställt (pga storm) så imorn ska jag äntligen få flyga sista biten 11.40 am.
Men det jobbigaste av allt var att jag inte fick tag på min värdfamilj undertiden.
Nu ska jag sova några timmar och slutföra min resa imorn och ÄNTLIGEN TRÄFFA MIN FAMILJ!!
Godnatt
 

Let´s go on an adventure

Jag har nu ställt väckarklockan på 03.40, tidigt tidigt. Men imorn gäller det, jag ska äntligen få träffa min värdfamilj!! Det är galet vad tiden har gått fort, känns som om det vore igår jag ansökte om att få bli utbytesstudent och imorgon kommer jag befinna mig i USA. INSANE. Det är verkligen en massa blandade känslor i mig nu men jag är mest taggad och glad. Sen klart det känns konstigt att lämna Sverige för 10 månader men komigen, UNDERBART!
Det här blir mitt sista inlägg från Sverige, så Hejdå kära Sverige och AMERICA HERE I COME!!!
 
Hejdå mammi och pappi :)
 
 

Night homies

Hade inte kunnat fått en bättre kväll. Myste med familjen, åt god mat och hade det bara bäst. Fick också fina presenter, från mamma fick jag ett brev för varje månad jag skall öppna i USA och från josse (min syster) fick jag ett fotoalbum då jag varje månad ska klistra in ett foto jag får. Jättemysigt, men fatta hemlängtan det kommer frammkalla... Ni är underbara!  
Det allra sista jag ska göra imorgon nu är: dammsuga rummet och packa ner det sista, sen är jag redy to go.
Imorgon åker vi till Stockholm vid typ två tiden, beror på när jag vaknar och blir klar. Vi åker dagen innan eftersom jag ska vara på Arlanda 05.20 på lördag så vi sover hos mina kusiner.
 
Jag kan inte fatta det, att jag snart sitter på planet till USA. Om 29 och en halv timmar lämnar jag svensk mark för 10 månader. Bomchickawaaowwaao detta kommer bli ett äventyr!
Ska försöka få lite sömn nu, en sista gång i min stora sköna säng, kommer sakna den :)
 

Two days left

Nu är det bara två dagar kvar, det är sååååå nära nu och jag börjar faktikst inse vad jag ger mig in på haha.
Idag köpte vi min resväska, en riktigt stor bamse, så nu är det bara att börja packa... hoppas det går bra annars får jag stanna uppe hela natten. HAHA typiskt mej jao
 
Mosing gosing kom igår för att säga hejdå. Jättekul har inte träffat henne på hela sommaren hon är fin hon. Vi bakade en avskedstårta och ja jag mår fortfarande illa haha meen det var så värt det.
Men nu ska jag börja packa och ikväll ska jag ha familjemys så hej så länge.
 
 
 
 
 
 

MASTERPIECE

Här har vi då mitt mästerverk av röra vilket ska föreställa min packning... och då har jag inte tvättat och lagt fram allt. Men framåt går det i alla fall för imorn ska jag köpa min resväska så då får jag provpacka och se vad som får plats, aaaaaah jobbigt att välja! 
Men blir nog bra för får ha en stor väska med 23 kg, ett handbagage också på 23 kg och STS ryggan. Det viktigaste är bara att komma ihåg visum och dödsviktiga papprena så jag kommer in i landet, vore gött om man glömde hehe........  
 
TAGGA 4 DAGAR KVAR NU!
                       

RSS 2.0